Loading...

Tulcea, canotaj şi vacanțe de neuitat

Home / Descoperă Romania în caiac / Tulcea, canotaj şi vacanțe de neuitat
  • Tulcea, canotaj şi vacanțe de neuitat

Pentru amatorii de adevărate senzații tari și pentru toți cei ce iubesc canotajul, Tulcea este, cu siguranță, cel mai ofertant tărâm din România. Sutele de lacuri adăpostesc curajoși campioni ai caiacului și oferă oportunități uluitoare admiratorilor de vacanțe exotice.

Lasă-ți stresul cotidian acasă și aventurează-te alături de pelicani și de pescăruși pe bolțile cristaline ale celor mai frumoase lacuri din România.

Bucură-te împreună cu familia de o excursie inedită cu Cubykayak-ul și lansează-ți visele pe cel mai mare lac al României, Lacul Razim. Cu o suprafață ce acoperă 20% din Delta Dunării, Lacul Razim oferă nenumărate oportunități de a trăi experiența paradisiacă a unei excursii în Deltă. Vâslește în voie pe cuprinsul a celor 400 de km pătrați pe care Razim îi întinde în fața ta.

La foarte mică distanță de acest gigant, găsești liniștea unui alt lac de o frumusețe tulburătoare, Lacul Babadag, aflat lângă comuna cu același nume. Aici poți să te aventurezi pentru o plimbare și chiar pentru a-ți testa îndemânarea de pescar.

De asemenea, îți poți lua cubykayak-ul în spate și poți porni la drum, spre nord, pentru a-ți găsi un alt loc demn de a fi vizitat, Lacul Dranov. Aici poți încerca să-ți măsori abilitățile de a mânui un caiac printre diverse obstacole reprezentate de desișurile și de stuful ce se înalță din apă.

Odată ajunși în Delta Dunării, este absolut necesar să vizitați inima acestui paradis acvatic, comuna care a oferit nu mai puțin de 23 de campioni la canotaj, comuna Crișan. Pentru a ajunge acolo veți fi nevoiți să accesați traseul turistic ce vă va conduce către Mila 23, sat în apropierea căruia veți găsi încă două perle ale Deltei: Lacul Trei Iezere și Lacul Ligheanca. Aici vă puteți distra din nou, însă puteți pune accent și pe istoria acestui minunat loc. Mila 23 este satul lipovean unde a pășit pentru prima oară Ivan Patzaichin. Vei avea ocazia să vâslești în aceleași ape în care campionul și-a început cariera în canotaj.

La doar 12 km de Marea Neagră, în vecinătatea satului de vacanță Roșu, vă așteaptă unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Delta Dunării: Lacul Roșu. Posibilitățile de relaxare din acest peren rai acvatic sunt diverse: de la pescuit, plimbări cu barca sau caiacul, schi nautic, până la seri distractive în jurul unui foc de tabără.

În apropiere de acest lac se găsește un alt obiectiv turistic aflat la mare căutare: Lacul Puiu. Acesta se află în imediata vecinătate a grindului Caraorman, un loc de legendă al Deltei. Pădurea Caraorman este locul protejat unde încă își mai întinde aripile spre bolta cerească vulturul codalb. Deschide-ți sufletul, precum el își deschide aripile și bucură-te de minunățiile țării, iar noi, cei de la EasyKayak, îți vom fi alături și vom împărtăși cu tine adevăratele clipe din viață care contează.

Autor articol:  Claudiu Ciudor

Aşteptăm să ne povesteşti şi tu despre experienţa ta! Completează formularul de mai jos.

Comments(0)

Leave a Comment


4 − unu =