Loading...

Descoperă lacurile cele mai inedite în cubykayak

Home / Descoperă Romania în caiac / Descoperă lacurile cele mai inedite în cubykayak

În ciuda aparențelor, în materie de turism, România este una dintre cele mai ofertante țări ale Europei. Românii se bucură de o țară ce le oferă atâtea oportunități de a-și petrece timpul liber, fiecare regiune a țării fiind o adevărată oază de liniște și un adevărat cufăr cu minuni.

Explorează lacurile din Județul Caraș Severin.

Posibilitățile de agrement dezvoltate de acest județ sunt cu adevărat diverse, acesta cuprinzând foarte multe lacuri în condiții perfecte de navigare.

Pe cât de puțin promovat este turismul în această țară, pe atât de mari sunt însa posibilitățile de exploatare ale acestei minunate resurse oferite de fiecare regiune în parte. Spre exemplu, Județul Caraș Severin, nefiind unul din punctele de cap ale listelor de obiective turisitice, are de oferit o întreagă varietate de posibilități în ceea ce privește canotajul.

Lacul Văliug, aflat în preajma localității cu același nume, în apropierea orașului Reșița, este un loc perfect pentru sporturi acvatice, prezentând locuri special amenajate în acest scop. Adâncimea maximă a lacului ajunge la 25 de metri, fiind un lac de acumulare. O plimbare cu o barcă sau cu un caiac pe acest lac poate fi modul perfect de a-ți petrece după amiaza.

Lacul Secu este un alt loc perfect pentru a-ți testa îndemânarea mânuirii unui caiac profesionist. Aflat la doar 7 kilometri de Reșița, reprezintă un adevărat sanctuar al liniștii și destinderii. În zonă există numeroase locații de campat, fiind amenajate locuri speciale pentru pescuit, scăldat și fiind prezentă chiar și o plajă. Așadar, cazarea nu este o problemă în cazul acestui loc și liniștea pare a fi la ea acasă pe acest tărâm mirific.

Lacul Trei Ape se află la o distanță mai mare de Reșița, fiind situat la 37 kilometri de oraș. Însă, fără niciun dubiu, un drum de jumătate de oră cu mașina va merita tot efortul, pentru că atunci când ajungeți, priveiștea este una cu adevărat uimitoare. Un loc perfect pentru excursii și drumeții, dar și diverse unități de cazare sunt puse la dispoziția dumneavoastră. Lacul permite, de asemenea, plimbări cu caicaul sau cu barca, pentru a te bucura cu adevărat de natură.

Dacă vă poartă drumul prin localitatea Anina, ar fi păcat să nu profitați de asemenea ocazie pentru a vizita și Lacul Mărghitaș,  aflat în preajma acestei localități. Zona este cunoscută pentru diversitatea oferită în materie de bogății speologice. Lacul permite plimbările cu caiacul și cu barca, iarna oferind chiar posibilitatea de a schia pe suprafața-i lucioasă ca cristalul.

Lacul Buhui este o altă minune a naturii, fiind primul lac artificial din țară. Oferind un adevărat peisaj turistic, lacul este de o amețitoare frumusețe iarna, atunci când apa sa îngheață parțial sau chiar în întregime.

Nu în ultimul rând, Lacul Poiana Mărului este și el pe listele de obiective turistice, fiind unul dintre cele mai fermecătoare obiective turistice ale zonei.

Autor articol: Claudiu Ciudor

Ți-a plăcut articolul? Vrei să adaugi ceva?

Împreună descoperim multe lacuri minunate.

Comments(0)

Leave a Comment


2 + = cinci